Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na seminar u organizaciji Hrvatske udruge nastavnika povijesti (HUNP), SENSE – Centra za tranzicijsku pravdu i Documente – Centra za suočavanje s prošlošću koji će se održati u Puli 02. 12. 2017., u Multimedijalnoj dvorani SENSE – Centra za tranzicijsku pravdu, Danteov trg 3, od 10,00 do 16,00 sati.

Preuzimanje: Pozivnica i program

U sklopu seminara bit će organizirano vođenje po izložbi “Spomenici na nišanu” koja se temelji na interaktivnom narativu Zatiranje historije i sjećanja http://www.heritage.sense-agency.com/bhs/ koji prikazuje kako su teški zločini nad kulturnim, historijskim i vjerskim naslijeđem, počinjeni tokom ratova 1990-tih u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu, istraženi, rekonstruirani i procesuirani pred MKSJ.

Voditelji seminara će biti:

Igor Jovanović, prof. povijesti, Pula

Igor Šaponja, prof. povijesti, Pula,

Nikša Minić, prof. povijesti, Pula.

Seminar organiziramo u okviru dva projekta: De-konstrukcija povijesti (Deframing History) koji uz podršku Europske kulturne fondacije i Švicarske agencije za razvoj i suradnju (SDC) realiziraju partnerske organizacije Documenta (Zagreb), ReEX (Beograd) i AKTIV (Kosovska Mitrovica) te Zatiranje historije i sjećanja koji uz podršku programa Europa za građane realiziraju SENSE, Documenta, Fond za humanitarno pravo, Historijski muzej Bosne i Hercegovine i Europa Nostra.

Prijave šaljite do srijede, 29. 11. 2017. na jednu od sljedećih e-mail adresa:

igorj@ymail.com

dea.maric@gmail.com

ristic.vedran@gmail.com

Veselimo se Vašem dolasku i doprinosu raspravi.

HUNP, Documenta i ReEX

Kako kreativno pristupiti nastavi povijesti – Seminar za nastavnike povijesti
Tagged on:                                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *